Beslag – drivkvase

Nye beslag til “Svalen af Ommel” en gammel åledrivkvase eller bare drivkvase.

Bygget i 1922, i Lundby på Tåsinge, af lærk på eg ved bådebygger H. P. Jensen Dyr, som fiskefartøj beregnet på ålefiskeri med vod (en såkaldt åledrivkvas, lokalt kaldet vojebåd), registreret ved Marstal Toldkammer i 1924

Læs mere om Sigurds projekt her

Vores folk laver smedearbejde til de maritime kulturklenodier, de har været der, sejlet der, prøvet det og ved hvordan det skal fungere.
Vi kan lave alt på bestilling også hvis det ikke forefindes på siden. Handler det om skibe og tilbehør, siger du bare til.

Når du handler med Det Gamle Værft, støtter du automatisk en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med kulturarv via bevaring, restaurering og -formidling; det overskud, der måtte være, går ubeskåret til Det Gamle Værft.

Skulle du være interesseret i nogle af vores produkter, eller vil du have lavet nogle helt andre, kan du udfylde nedenstående formular, kontakte os på tlf. 6252 1222 eller på info@detgamlevaerft.dk.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

Vores skibe

Det Gamle Værft er de stolte ejere af to bevaringsværdige stålskibe, Angelo ex S/S Svendborgsund og Vito. Planen er at begge skibe, skal restaureres og i fart igen. Det tredje skib er skonnerten Fylla, som vi driver, som undervisningsskib, for de tre ejerkommuner.

M/S Angelo er en smuk, gammel damper, som blev bygget i 1906 på Werft Hubertina.

M/S Vito blev bygget i 1907 og er en glimrende repræsentant for småskibsfarten i nord- og østersøfarten.

Skonnerten Fylla blev bygget i Nyborg i 1922 og er én af tre jagtbyggede tremastsskonnerter, man stadig kan møde i vore farvande.

Sommer og sol

Hvad støtter du?

Ved handel her hos Det Gamle Værft, støtter du den maritime kulturarv. Det er vores hovedformål at gøre noget godt for det samfund, vi er omgivet af. Vi er en “not – for – profit” virksomhed, hvilket betyder, at vi fokuserer på at opfylde vores hovedformål forud for at tjene penge.

Det overskud, som vi måtte generere, bliver geninvesteret i virksomheden, således at vi fortsat kan arbejde med at leve op til vores samfundsmæssige ansvar.