Jagtkrog – Søbygaard

Fra skibgelænder til Søbygaard jagtkrog

Vi fik til opgave at lave en ny jagtkrog til Søbygaard. Den gamle jagtkrog var gået tabt. Det eneste man havde tilbage, var den gamle stub, som er muret op i loftet og hvorfra jagtkrogen engang hang. Heldigvis havde Ærø Museum også et falmet sort/hvid foto af den gamle jagtkrog og en skitsetegning af kælderen, hvor den hang.
Vi var naturligvis også selv på Søbygaard, for at få de sidste dimensioner på plads.

Jernet som blev brugt, er et stykke gelænder fra Angelo ex S/S Svendborgsund. Genbrug er en herlig ting, og det er meget svært at skaffe jern, af den kvalitet.

Søbygaard blev opført i 1580 ca., af Hertug Hans den Yngre, som jagtslot. Foto: Bjørg Kiær

Vores Skibe

Det Gamle Værft er de stolte ejere af to bevaringsværdige stålskibe, Angelo ex S/S Svendborgsund og Vito. Planen er at begge skibe, skal restaureres og i fart igen. Det tredje skib er skonnerten Fylla, som vi driver, som undervisningsskib, for de tre ejerkommuner.

M/S Angelo er en smuk, gammel damper, som blev bygget i 1906 på Werft Hubertina.

M/S Vito blev bygget i 1907 og er en glimrende repræsentant for småskibsfarten i nord- og østersøfarten.

Skonnerten Fylla blev bygget i Nyborg i 1922 og er én af tre jagtbyggede tremastsskonnerter, man stadig kan møde i vore farvande.

Sol & sommer

Hvad støtter du?

Ved handel her hos Det Gamle Værft, støtter du den maritime kulturarv. Det er vores hovedformål at gøre noget godt for det samfund, vi er omgivet af. Vi er en “not – for – profit” virksomhed, hvilket betyder, at vi fokuserer på at opfylde vores hovedformål forud for at tjene penge.

Det overskud, som vi måtte generere, bliver geninvesteret i virksomheden, således at vi fortsat kan arbejde med at leve op til vores samfundsmæssige ansvar.