riggerloft, reberbane, torvværk, ærø, det gamle værft, oplevelser, hvad skal vi se, brandbil

Brandbil Ford AA

Ærøskøbings første brandbil med motor står på Det Gamle Værft. Brandbilen er fra 1931 og blev ombygget til brandkøretøj i 1943, hvor der kom en lov, der krævede kørende slukningskøretøj i en købstad. Det var altså Ærøskøbing bys hele beredskab for brandslukning.

I begyndelsen af 2017 fik vi nys om, at brandbilen var til salg og måske kom af øen. Vi fik ret hurtigt samlet en del mennesker som ville være med. Ærøskøbing Brandbil Laug blev dannet, der blev hurtigt solgt brandbilbreve for 60.000 kr., og bilen blev købt. Maskineriet renoveres af frivillige.

Brandbilen originale Ford AA motor kører

Brandpumpe

Lige nu står brandbilen i værftshallen, men vi vil gerne have den ud, da luften og støvet fra vores store esse absolut ikke er sundt for køretøjet.

Planen er at bygge en lille brandstation på værftsområdet, hvor bilen og Ærøskøbing Havns jævnstrømssprøjte fra 1913 kan bo sundt og godt.

Gå videre til .......
oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship
kurser, smedekurser, lær at smede, oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship, udstilling, rundvisning, havnevandring
oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship, udstilling, rundvisning, havnevandring