Eventkalender

EFTERÅRET 2021

Fredag d. 15. oktober

FÆLLESSPISNING og KASTANJEDYRSVÆRKSTED

Kl. 17.00 – 20.30
Inden efterårsferien rammer os alle og gæsterne ankommer til øen, ønsker vi at ses til en hyggelig komsammen på værftet. Vi ringer derfor efterårsferien ind med en selskabelig fællesspisning for alle. Vi åbner dørene kl. 17.00 og spiser kl. 17.30. Vi laver et fint lille sten- og kastanjedyrsværksted, hvor man kan lave edderkopper, dimser og skabninger til vindueskarmene.
Alle medbringer en ret til buffeten, vi stiller langborde op og sælger alle de drikkevarer der indtages under middagen, heriblandt øl, vand og sodavand, der er gratis adgang.
Dørene lukker igen kl. 20.30. Tilmelding pr. mail senest torsdag d. 14. oktober på info@detgamlevaerft.dk
Vi glæder os til at se jer!

Mandag d. 18. Oktober

(BEMÆRK! ÆNDRET DATOER)

ÅBEN HAL med LANTERNE/LAMPEVÆRKSTED

Kl. 10.00 – 14.00

Mandag kl. 10.00 – 14.00 i efterårsferien, slår Det Gamle Værft dørene op til et interessant besøg i den autentiske værftshal. Scenograf og teaterinstruktør, Kirsten Marie Andreasen, har kreativ lanterne/lampeworkshop, hvor I kan komme ned og skabe jeres eget lys og varme til det kølige efterår.

Man kan også gå en tur i udstillingen, nyde de mange fortællinger og se historien om, da skibene gik fra sejl til damp.

Pris for indgang og lampe-materialer er: 75 kroner pr. deltager.

Forældre, der ikke laver lampe, i følgeskab med barn, har gratis adgang.

Tirsdag d. 19. oktober og
Torsdag d. 21. Oktober

SMEDESKOLE
Hold 1 Kl. 09.30 – 12.00
Hold 2 Kl. 12.30 – 15.00

På Det Gamle Værft kan du komme ned og få et smedekursus af vores hussmed Ibrahim.
Sammen med ham vil du lære at smede over vores smukke esse, og med gløderne fra det åbne ildsted kan du forme en flot krog, som du kan tage med hjem.

I smedjen har vi masser af originalt og gammelt værktøj, man brugte dengang man smedede i hånden. Rundt om vores store esse står de mange ambolte, som du former din kreation på. Kom ned og bliv omringet af hamre, tænger, valser, bukkere og den store maskinhammer, og se om du kan formå at lave flotte ting du kan få med hjem.

Kurserne forløber to gange om dagen, et fra kl. 09.30 og et andet fra kl. 12.30 og har 2,5 timers varighed. Det koster 150 kr. pr. deltager. Billetter købes i butikken i den blå hal.
Du møder op i tøj, der må blive beskidt, og så står vores dygtige lærer klar til at modtage jer på Det Gamle Værft på Ærøskøbing Havn 4a. Er du under 14 skal du være sammen med en forælder eller værge.

Tirsdag d. 19. – Onsdag d. 20.oktober
KNYTTE JØRGEN gæster butikken.

Kl. 10.00 – 15.00

På de lange sørejser over de syv have, brugte søfolkene tiden på knytning, fletning og andet tovværksarbejde. Dels skulle de vedligeholde skibene, dels skulle de mange timer til søs gå, og tovet blev derfor også sysleriet.

Jørgen, som selv er gammel sømand, var på langfart fra 1965 til 1982, derefter forblev han oftest i de hemmelige danske farvande. Nu er Jørgen pensioneret og hjælper Det Gamle Værft med at bevare det fine gamle sømandshåndværk.

Tirsdag og onsdag i efterårsferien kommer Jørgen og knytter nede i butikken og måske i hallen. Kom ned og se det fine håndværk og de flotte kreationer.

Onsdag d. 20. oktober
KNOB og STIK SKOLE

Kl. 09.30 – 12.30
Alder: 9-100 år

Når man er på en ø, skal man kunne mestre det praktiske sømandskab! Det kan vores sømand Nicoline lære dig, hun er tidligere pirat og har sejlet i Biscayen! En rigtig sømand har altid været dygtig til sit håndværk. Det er afgørende, at du kan binde dit skib fast til kajen, fastmontere overdækket på hulen og binde lillebror godt fast til stolen. På den 2,5 timer lange skole lærer du at lave knob og stik som en ægte sømand, og du får en gennemgang af gode knob til brug i hverdagen.

På skolen er det muligt at lave øjesplejs i treslået tovværk, pælestik og flagknob samt mange andre nyttige knob. Du får udleveret et knob- og stiktov ved ankomst, som du får med hjem.

Kurserne forløber to gange om dagen, et fra kl. 09.30 og et andet fra kl. 12.30 og har 2,5 timers varighed. Det koster 150 kr. pr. deltager. Billetter købes i butikken i den blå hal.
Du møder op i tøj, der må blive beskidt, og så står vores dygtige lærer klar til at modtage jer på Det Gamle Værft på Ærøskøbing Havn 4a. Er du under 14 skal du være sammen med en forælder.

Fredag d. 22. oktober – Søndag d. 24. oktober

TRE DAGES KNIVSMEDNINGSKURSUS MED SVEN BRIESKE 
Søndag d. 24. oktober.

Man starter kurset op ved at smede en knivklinge i hærdbart stål for at lære, hvordan man smeder i højlegeret stål. Bagefter lærer du essesvejseteknikken. Er det på plads, og tiden er til det, lægger vi 3 lag stål sammen til en lamineret knivklinge. Efter smedningen gennemgår vi hærde- og anløbeprocessen, og afslutter med slibeteknikkerne.
Der er mulighed for at arbejde med forskellige former til forskellige anvendelser. Det vil også være muligt at smede en jernalderkniv.

TIDSRUM OG PRIS
Tre dages kursus fra fredag kl. 16.30 til søndag kl. 15.00
2.000 kr. inkl. frokost
2.600 kr. inkl. frokost og overnatning

OM SMEDEMESTER OG UNDERVISER SVEN BRIESKE
Smedemester og underviser Sven Brieske har arbejdet tæt sammen med Det Gamle Værft siden 2014. Sven Brieske smeder for skibe som Georg Stage, Fregatten Jylland og Skonnerten Fylla og er ydermere kendt fra TV-udsendelser som Bonderøven, som vises på DR 1.

PRAKTISK
Færge afgår kl. 15.05 fra Svendborg og er på Ærøskøbing Havn kl. 16.20, hvor du kan gå direkte hen til Det Gamle Værft og starte kurset. Overnatning, der bookes gennem Det Gamle Værft, er på et vandrerhjem, hvor du har et lille rum med seng, fælles bad og toilet. Medbring eget linned. Medbring arbejdstøj du kan efterlade på værftet for at mindske snavs. Spisning er hverdagskost der handles i Netto og spises på værftet.

TILMELDING
Tilmelding sker pr. mail: info@detgamlevaerft.dk
Det Gamle Værft
Ærøskøbing Havn 4a
5970 Ærøskøbing
Telefon: +45 62 52 12 22

BUTIKKEN HAR ÅBEN ALLE UGENS DAGE 10.00 – 17.30 UGE 42
Se mere på www.detgamlevaerft.dk