Kom på tre dages knivsmedningskursus med Sven Brieske

Man starter med at smede en knivklinge i hærdbart stål for at lære, hvordan man smeder i højlegeret stål.
Bagefter lærer du essesvejseteknikken. Er det på plads, og tiden er til det, lægger vi 3 lag stål sammen til en lamineret knivklinge. Efter smedningen gennemgår vi hærde- og anløbeprocessen, og afslutter med slibeteknikkerne.

Der er mulighed for at arbejde med forskellige former til forskellige anvendelser. Det vil også være muligt at smede en jernalderkniv.

 

Tidsrum og pris

Tre dages kursus fra fredag kl. 16.30 til søndag kl. 15.00

2.000 kr. inkl. frokost
2.600 kr. inkl. frokost og overnatning

 

Om smedemester og underviser Sven Brieske

Smedemester og underviser Sven Brieske har arbejdet tæt sammen med Det Gamle Værft siden 2014. Sven Brieske smeder for skibe som Georg Stage, Fregatten Jylland og Skonnerten Fylla og er ydermere kendt fra TV-udsendelser som Bonderøven, som vises på DR 1.

sven brieske, smedjen, undervisning, kursus
Praktisk

Færge afgår kl. 15.05 fra Svendborg og er på Ærøskøbing Havn kl. 16.20, hvor du kan gå direkte hen til Det Gamle Værft og starte kurset. Overnatning, der bookes gennem Det Gamle Værft, er på et vandrerhjem, hvor du har et lille rum med seng, fælles bad og toilet. Medbring eget linned. Medbring arbejdstøj du kan efterlade på værftet for at mindske snavs. Spisning er hverdagskost der handles i Netto og spises på værftet.

 

Tilmelding

Tilmelding sker pr. mail:  info@detgamlevaerft.dk

Det Gamle Værft
Ærøskøbing Havn 4a
5970 Ærøskøbing

Telefon: +45 62 52 12 22