Det Gamle Værft

Det Gamle Værft er det første du ser, når du ankommer til Ærøskøbing fra vandet. Der er to store værftshaller, den ene er blå, den anden er af træ.

Den Blå Hal er fra dengang der var træskibsværft, og mange af de gamle maskiner indgår stadig i udstillingen. Den blå hal huser vores store butik, det er her du finder indgangen til Det Gamle Værft, og det er her du skal betale.

På Det Gamle Værft handler det om at give tilbage. Vi er en registreret socialøkonomisk virksomhed, hvis formål det er at give unge, som har haft en svær start på livet, kompetencer og selvværd nok til at klare sig på det ordinære arbejdsmarked. Vi arbejder med integration og værdighed for alle borgere.

Vi gør det gennem Det Gamle Værft – formidling af vores maritime kulturarv, samt bevaring af vores stolte håndværkstraditioner og restaurering af bevaringsværdige nittede stålskibe.

Værftet afholder maritime festivaler, store professionelle koncerter, julemarkeder, smakketræf og små skæve events.

Desuden lejes værftet ud til andre kulturelle formål, så som Jazz Festival, Ærø Dog Days, teaterforestillinger og meget mere.

Når du handler med Det Gamle Værft

Når du handler med Det Gamle Værft, støtter du indsatsen med at få unge, som er havnet skævt, ind på det ordinære arbejdsmarked. Du er også med til at bevare vores fælles kulturarv og stolte håndværkstraditioner.

Alt hvad vi tjener bliver givet tilbage. Det vil sige, at virksomhedens overskud bliver brugt på de overordnede formål, som er:

Trivsel, værdighed, arbejde, mangfoldighed, kulturarv, håndværk og historie.

Vores filosofi

Alle kan udføre mirakler; bare vi står sammen

Mål og værdier
  1. Alle har ret til en værdig hverdag.

  2. Hjælpe udsatte unge og ældre til ordinært arbejde.

  3. Varetage vores maritime kulturarv og stolte håndværkstraditioner.

  4. Hjælpe og støtte flygtninge .

  5. Integration der virker.