EFTERÅRSFERIE PÅ DET GAMLE VÆRFT

I efterårsferien har du mulighed for at komme ned og lege med ild på den helt rigtige måde.Vi tænder op for den store esse, så alle aldre kan komme ned og smede. Hver dag er der åbent i butikken med et væld af lokale varer og ikke mindst er kastanjedyrs værkstedet til de mindste åbent hele ugen.

Onsdag vil der være kursus hele eftermiddagen, hvor du kan lave din egen kniv fra start til slut.
Uden nogen former for erfaring, kan du på denne workshop blive introduceret til smede teknikkerne bag skabelsen af en traditionel lommekniv. Det særlige ved denne type lommekniv er, at både blad og skaft smedes i ét stykke jern. I løbet af en fem timers session vil vi udforske processen fra begyndelse til ende, herunder knivbladets formning, skaftets udformning og bladets hærdning. Derudover vil I få en lille introduktion til slibning og pleje af jeres kniv.
Torsdag og fredag kan alle komme ned og snuse til smede teknikkerne ved at smede en krog på under en time.

Smeden er Aiali Sidenius, en uddannet designer fra Det Kongelige kunstakademis Designskole, suppleret med yderligere to års specialisering inden for traditionel smedning ved Säterglänten i Sverige.

Kniv-workshop
18. Oktober. Kl. 12.30 – 17.30
Alder: 12+ Antal pladser: 8
Pris: 600,- per person Inkl. Kaffe.
Tilmelding til kniv-workshop sker på mail: info@detgamlevaerftr.dk eller 20188222

Smed en krog
19 + 20 oktober. kl. 11.00 – 15.00
Alder: 0-100 Under 8 år skal ledsages af voksen.
Pris: 100kr.

Program:

LØRDAG D. 14.OKTOBER
SØNDAG D. 15. OKTOBER
MANDAG D. 16. OKTOBER
TIRSDAG D. 17. OKTOBER
Kl. 10.00 – 15.00
Åben Butik med dertilhørende kastanjedyr
værksted

ONSDAG D. 18. OKTOBER
Kl. 12.30 – 17.30 KNIVSMEDE WORKSHOP
Kl. 10.00 – 15.00:  Åben Butik med dertilhørende kastanjedyr værksted

TORSDAG D. 19. OKTOBER
Kl. 11.00 – 15.00 SMED EN KROG
Kl. 10.00 – 15.00:  Åben Butik med dertilhørende kastanjedyr værksted

FREDAG D. 20. OKTOBER
Kl. 11.00 – 15.00 SMED EN KROG
Kl. 10.00 – 15.00:  Åben Butik med dertilhørende kastanjedyr værksted

 

_____________________________________________________________________

 

 

 

 

SOMMER 2023

(UK & DE FURTHER DOWN)

SOMMER 2023:

UGE 26 + 27 + 28 + 29

AKTIVITETER

Kom ned på Det Gamle Værft i ferien og prøv at smede en flot krog eller byg dit eget mini-strandhus i træværkstedet. Udstillingen i værftshallen fortæller om Ærøs lokalhistorie, om dampskibe og tiden omkring industrialiseringen, fra sejl til damp. Gå en tur i værftets område og se det historiske værft, der er genoprejst i en ny tid og med nye udsigter.

Macramé-værkstedet er inkluderet i entreprisen, og i vores skæve maritime butik er der fri adgang til krea-børne-værksted.

Mandag, tirsdag, onsdag & lørdag Kl. 10.00 – 14.00
Entre inklusiv macramé-værksted Børn: 35 kr.
Voksne: 50 kr.
Smedning: 100 kr.
Bygge strandhus: 100 kr.

________________________________

UGE 30 D. 26. JULI

FYN RUNDT FOR BEVARINGSVÆRDIGE SEJLSKIBE

Kapsejladsen “Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe” er en af Danmarks største sommerbegivenheder. Hvert år i uge 30 sejler 30-40 velbevarede sejlskibe Fyn Rundt, og i år slår skibene et smut forbi Ærøskøbings historiske havn.
Kom ned på kajen ved Det Gamle Værft og deltag i dette års velgørenhedsauktion for Røde Kors Ærø og Det Gamle Værft.
Auktionarius vil berette relativt sandfærdigt om specielle artefakter, særlige fund og interessant skrammel, som du kan hælde hele din formue efter, hvortil du samtidig støtter et godt formål.
Der vil være åbent for gyldne kilder af Carlsberg, Ærø øl, Pandekager, tacos og hvad hjertet begærer, på havnen i Ærøskøbing. Vi glæder os til at tage imod jer!
Program:
16.00 – Skibene ankommer
17.30 – skippermøde
18.30 – Støtte Auktion
19.30 – Musik
20.00 – Fairplay
_____________________________________

UGE 31 D. 02-05 AUG.

ÆRØ JAZZ

I det rå og stemningsfulde værft på havnen præsenterer Ærø Jazzfestival det ene fede jazzband efter det andet. Der er 17 koncerter i alt, heraf flere børnekoncerter. Her starter folkefesten om formiddagen og fortsætter til midnat. www.aeroejazzfestival.dk

________________________________

HELE SOMMEREN

FOODTRUCKS

Kom ned og smag på de lækkerier, lokale iværksættere tilbyder på Ankerpladsen bag ved Det Gamle Værft. Hele sommeren vil I kunne få lækre madpandekager, tacos og andet godt til maven. Ærøskøbing Havn 4.

____________________________________________________________________________

Mere info:

KOM NED OG SMED

På Det Gamle Værft kan børn og voksne komme ned og prøve at smede sammen med værftets hussmed Aia Li. Sammen med ham vil du lære at smede over vores smukke esse, og med varmen fra gløderne i det åbne ildsted kan du forme en flot krog, som du kan tage med hjem.
I smedjen har vi masser af originalt og gammelt værktøj, man brugte dengang man smedede i hånden. Rundt om vores store esse står de mange ambolte, som du former din kreation på. Kom ned og bliv omringet af hamre, tænger, valser, bukkere og den store maskinhammer, og se om du kan formå at lave flotte ting du kan få med hjem. Det tager ca. en time at smede. Forældre, der kommer med, er gratis.

BYG ET (mini) BADEHUS

Som noget nyt kan du komme ned og bygge og male dit helt eget badehus. Det er enhver ærøbos drøm at eje et badehus, hvor man kan dase hele sommeren med tåspidserne i Det sydfynske Øhav. Du og din evt. medbragte voksne får en pose fyldt med træ stukket i hånden. Herefter får I adgang til det nye træværksted, hvor I sammen kan få bygget et miniaturebadehus, som efter byg skal males i de farver, du drømmer om.  Forældre, der kommer med, skal ikke betale. Man skal både save, hamre og male, træværkstedet egner sig derfor bedst til børn med voksenfølge og unge.

AUF DEUTCH

WOCHE 26 + 27 + 28 + 29 

OFFENE WERKSTÄTTEN UND AUSSTELLUNG IN DER ALTEN WERFT.

Willkommen im Sommerurlaub in Det Gamle Værft. In der Schmiedewerkstatt kann man einen schönen Haken schmieden, und in der Holzwerkstatt kann man sein eigenes Mini-Strandhaus basteln. Die Ausstellung in der Werfthalle erzählt von der lokalen Geschichte Ærøs, von Dampfschiffen und der Zeit rund um die Industrialisierung, vom Segel bis zum Dampfschiff. Hinter der Werft kann man sich den historischen Hof anschauen, welcher in einer neuen Ära mit neuen Ausblicken wieder aufgebaut wurde. Der Makramee-Workshop ist im Eintrittspreis enthalten und in unserem skurrilen maritimen Shop gibt es freien Zugang zur Krea-Kinderwerkstatt.

Montag, Dienstag, Mittwoch und Samstag um 10.00 – 14.00 Uhr
Eintritt inklusive Makramee-Workshop
Kinder: 35 DKK
Erwachsene: 50 DKK
Ein Strandhaus basteln: 100 DKK.

___________________________________

WOCHE 30 am 26. JULI

REGATTA FYN RUNDT FÜR ERHALTENSWERTE SEGELSCHIFFE.

Willkommen bei Det Gamle Værft, wenn 50 historische Schiffe während der Fyn Rundt den Hafen von Ærøskøbing besuchen. Am Kai gibt es Musik und eine Wohltätigkeitsauktion, Bierstände, Ærø-Bier, Pfannkuchen, Tacos und alles, was das Herz sonst noch begehrt.

_____________________________________________

WOCHE 31 am 02-05 AUG.

ÆRØ JAZZ FESTIVAL

In der rauen und stimmungsvollen Werftshalle präsentiert das Ærø Jazz Festival eine großartige Jazzband nach der anderen. Insgesamt gibt es 17 Konzerte, darunter mehrere Kinderkonzerte. Hier beginnt das Volksfest am Vormittag und dauert bis Mitternacht.

www.aeroejazzfestival.dk

_____________________________

DEN GANZEN SOMMER ÜBER

FOODTRUCKS

Hier gibt es Köstlichkeiten der örtlichen Unternehmer am Ankerpladsen hinter Det Gamle Værft. Den ganzen Sommer über kann man leckere Pfannkuchen, Tacos und andere Leckerbissen für den Magen genießen.

Det Gamle Værft, Ærøskøbinghavn 4a, 5970 Ærøskøbing, info@detgamlevaerft.dk, +45 62521222