oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship

Hands-on learning

The Shipyard Experience – Oplevelsesværft

På Det Gamle Værft har vi forskellige værksteder, som du er velkommen til arbejde i. Vi har folk i alle værksteder til at sætte dig i gang og hjælpe med ideer og introduktion til værktøjer og materialer.

Alle kan være med – det kræver fantasi, koncentration og samarbejde, hvis man er til de mere komplicerede opgaver.

Kom ned med børnene og gi’ dem et indblik i skibsbyggeriets historie og se det historiske nittede jernskib S/S “Svendborgsund” (år 1906), som vi er ved at restaurere.
Der vil blandt andet være gang i vores vidunderlige esse, hvor smeden viser sin kunnen og lærer fra sig til både børn og voksne. Hvis I har mod på det, kan I selv få lov at prøve kræfter med det glødende jern og smede en krog, et halskædevedhæng  eller noget helt andet, som I kan tage med hjem.

Et er dog sikkert, smedekunsten er sværere end man tror!

smed, ærø, oplevelser, børn
smed, ærø, oplevelser, børn

Smedjen

Ved vores store esse får du lov at smede, som man gjorde før i tiden.

Træværkstedet

I vores træværksted kan du lave dit helt eget badehus som dem, der står på Vesterstrand i Ærøskøbing. Du får lov til at save, slibe, hamre og male. Du får selvfølgelig dit badehus med hjem.

Riggerloftet

Rebslagning

Et af sømandens vigtigste redskaber er hans tovværk. Derfor har vi på Det Gamle Værft sat en lille fin reberbane op, med det formål at demonstrere, hvordan man tidligere slog sit reb. Du får selv lov at prøve og må selvfølgelig få dit reb med hjem.

Du kan se eksempler på reb af overraskende materialer, der alle er slået på vores reberbane.
Prøv at gætte, hvad de er lavet af!

Knob og stik

Pælestik, dobbelthalvstik og råbåndsknob er blot 3 af sømandens mange knuder. Knuder som er udviklet gennem årtusinder og som stadig bruges den dag i dag.
Du kan øve dig i at lave mange forskellige knob og sågar knytte dig din helt egen nøglering, som du også kan få med dig hjem.

Konkurrence

Kan du besvare de spændende spørgsmål og slå det rigtige knob, bliver du en hel del klogere og kan samtidig blive den heldige vinder af en super lækker Det Gamle Værft t-shirt. Vi trækker lod blandt de rigtige svar.

smed, ærø, oplevelser, børn