Slide backgroundSlide thumbnailærø, t shirts, det gamle værft, aeroe, aeroeskøbing
smedjen, smed, ærø, det gamle værft, håndværk, arbejdstøj, fhb, naverbukser

smed, ærø, det gamle værft, håndværk
Fylla Rum, sailed to the door, det gamle værft, ærø , ts, træskibe, sejlskibe, sejlture, rom, rum, fylla rom, real rum, cargolabel, rum

Nyeste hits fra vores shop

null

Tovværk

Sådan gør du

null

Brandvarme næver

Smedjen er åben

null

Socialøkonomi

Økonomi med omtanke

Hvad er Udviklingsfonden?

Udviklingsfonden er en almennyttig fond uden tilhørsforhold til hverken organisationer eller politiske partier. Desuden er Udviklingsfonden en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder med projekter på Ærø og i det sydfynske øhav.

Fonden har i et partnerskab med Ærø Kommune forpligtet sig til at iværksætte forskellige aktiviteter på Ærø, og kommunen har for en periode på 20 år overdraget havnearealet på Ærøskøbing havn til fonden.

Planen er, at værftsområdet i Ærøskøbing Havn skal være til glæde for alle – både øens egne beboere og turister. Desuden vil fonden gerne gøre værftet til et sted med særlige muligheder for svage grupper, herunder unge og andre med særlige forudsætninger.

Udviklingsfonden lejer bygninger og arealer ud til forskellige projekter, bl.a. til et arbejdsløshedsprojekt, der overvejende arbejder med at sætte de bygninger i stand, som kommunen har overgivet til projektet.

Derudover administrerer Udviklingsfonden – gennem sit eget rederi, Rederiet Fylla – skonnerten Fylla, som har basishavn i Ærøskøbing.

Det Gamle Værft

Projektet omfatter et maritimt restaureringscenter med tilhørende butik hvor der sælges forskellige maritime effekter, kunsthåndværk og håndværk. Udviklingsfonden samarbejder med Ærø Kommune om projektet i Ærøskøbing.

På restaureringscenteret i Ærøskøbing tilbyder Udviklingsfonden restaurering af bevaringsværdige stål- og træskibe. Arbejdet på værftet bliver udført af fagfolk, der stadig kan det gamle håndværk.

Restaureringscentret vil også fungere som dokumentationscenter for de oprindelige håndværksmæssige metoder, ligesom der er udstillinger, skoleforløb og kurser, i fx Essesmedning og Maritimt husflid med knytning osv.

Udviklingsfonden arbejder sammen med Marstal Søfartsmuseum, Ærø Museum omkring gennemførelsen af disse aktiviteter.

Derudover er en anden vigtig samarbejdspartner Ærøskøbing Byhistoriske Forening og så er vi en del af et stort maritimt kulturarvsnetværk.

Stærke tilbud fra vores shop