Kom på kursus med smedemester og underviser Sven Brieske

Smedemester og underviser Sven Brieske har arbejdet tæt sammen med Det Gamle Værft siden 2014. Sven Brieske smeder for skibe som Georg Stage, Fregatten Jylland og Skonnerten Fylla og er ydermere kendt fra TV-udsendelser som Bonderøven, som vises på DR 1.

 

Alt det praktiske

Færge afgår kl. 15.05 fra Svendborg og er på Ærøskøbing Havn kl. 16.20, hvor du kan gå direkte hen til Det Gamle Værft og starte kurset. Overnatning, der bookes gennem Det Gamle Værft, er på et vandrehjem, hvor du har et lille rum med seng, fælles bad og toilet. Medbring eget linned. Medbring arbejdstøj du kan efterlade på værftet for at mindske snavs. Spisning er hverdagskost der handles i Netto og spises på værftet.

Kurserne er for alle, da det er tilrettelagt sådan, at alle niveauer bliver tilgodeset.

 

Kontakt os på info@detgamlevaerft.dk, hvis I har specifikke ønsker for jeres kursus.

Det Gamle Værft
Ærøskøbing Havn 4a
5970 Ærøskøbing

Telefon: +45 62 52 12 22

Eksempler på kurser, vi udbyder

Introduktionskursus

På introduktionskurset, der tager tre dage, lærer du smedekunsten fra bunden og får kendskab til smedens værktøj og smedeteknikker, og hvilke materialer der lader sig smede. Når du er færdig på kurset, ved du hvordan du kan se forskel på smedejern og stål, du vil kunne hærde og anløbe, og du ved hvordan du kan komme i gang med dine egne smedeprojekter.

Læs mere om introduktionssmedekurset her

 

Knivsmedningskursus

Man starter med at smede en knivklinge i hærdbart stål for at lære, hvordan man smeder i højlegeret stål.
Bagefter lærer du essesvejseteknikken. Er det på plads, og tiden er til det, lægger vi 3 lag stål sammen til en lamineret knivklinge. Efter smedningen gennemgår vi hærde- og anløbeprocessen, og afslutter med slibeteknikkerne.

Der er mulighed for at arbejde med forskellige former til forskellige anvendelser. Det vil også være muligt at smede en jernalderkniv.

Læs mere om knivsmedningskurset her

 

Kursus i mønstersvejsning af kniv

Man starter med at lave en simpel kniv, herefter en lamineret og til sidst en mønstersvejset kniv. Du ender dermed op med det ultimative udbytte for kurset og har knive til forårets komme.

Læs mere om mønstersvejsningskurset her