Oplevelser på det gamle værft

Der er mange oplevelser på Det Gamle Værft.
Udover udstillingen for Bevaringsværdigt håndværk kan du også komme ned og prøve håndværket i praksis.
Du kan deltage i smedekursus, sømandsskole og kobberværkstedet.

Kurserne forløber to gange om dagen og har 2-3 timers varighed.
Du skal tilmelde dig og dine forinden, og herefter møde op klar til at lære det gammeldags håndværk.
Vores dygtige lærere står klar til at modtage jer på Det Gamle Værft på Ærøskøbing Havn 4a.

 

Eksempler på oplevelser

Smedekurser for store og små

På Det Gamle Værft kan du komme ned og få et smedekursus af vores hussmed Ibrahim. Sammen med ham vil du lære at smede over vores smukke esse, og med varmen fra gløderne fra det åbne ildsted kan du forme en flot krog, som du kan tage med hjem.
I smedjen har vi masser af originalt og gammelt værktøj, man brugte dengang man smedede i hånden. Rundt om vores store esse står de mange ambolte, som du former din kreation på. Kom ned og bliv omringet af hamre, tænger, valser, bukkere og den store maskinhammer, og få hænderne i det bevaringsværdige håndværk.

 

Skole i praktisk sømandskab

Hvis du er mellem 9 og 135 år gammel, har du mulighed for at komme ned og gennemføre Det Gamle Værfts skole i praktisk sømandskab. En rigtig sømand har altid været dygtig til sit håndværk. Det er afgørende, at du kan binde dit skib fast til kajen, fastmontere overdækket på hulen og binde lillebror godt fast til stolen.

På den 3 timer lange skole lærer du at lave knob og stik som en ægte sømand, og du får en gennemgang af gode knob til brug i hverdagen.

På skolen er det muligt at lave øjesplejs i treslået tovværk, pælestik og flagknob samt mange andre nyttige knob. Du får udleveret et knob- og stiktov ved ankomst, som du får med hjem.
Bag rattet står sømanden Nicoline, som har sejlet i hele verden med sejlskibe og piratskibe.
Hver dag er der afhentning og aflevering ved bussen i Ærøskøbing. Frokost er inkluderet.

 

Kobberværkstedet

Kobber er et herligt metal, som er let at bearbejde, så alle kan være med. Selv de små børn kan være med, så længe de voksne hjælper. Deltag i kurset og lær at lave smukke vikingesmykker, julegaver og andet kreativt. Vores hussmed Ibrahim står klar til at hjælpe dig igennem, så du får flotte kreationer med hjem.