OPLEVELSER PÅ DET GAMLE VÆRFT

Se vores kommende events her

 

Kurserne finder sted i skolernes sommerferie, efterårsferie og vinterferie.

Kom ned og få hænderne i det bevaringsværdige håndværk. Tilmeld dig et (eller flere) af de tre nedenstående kurser og lær at smede, forme kobber eller binde sømandsknob!

Kurserne forløber to gange om dagen fra kl. 09.30 og igen fra kl. 12.30 og har 2-3 timers varighed. Det koster 150 kr. pr. deltager. 

Billetter købes i butikken i den blå hal.

Du møder op i tøj, der må blive beskidt, og så står vores dygtige lærer klar til at modtage jer på Det Gamle Værft på Ærøskøbing Havn 4a. Er du under 14 skal du være sammen med en forældre eller værge.

 

KURSERNE 

SMEDESKOLE

Alder: 5-100 år.
På Det Gamle Værft kan du komme ned og få et smedekursus af vores hussmed Ibrahim. Sammen med ham vil du lære at smede over vores smukke esse, og med varmen fra gløderne fra det åbne ildsted kan du forme en flot krog, som du kan tage med hjem.
I smedjen har vi masser af originalt og gammelt værktøj, man brugte dengang man smedede i hånden. Rundt om vores store esse står de mange ambolte, som du former din kreation på. Kom ned og bliv omringet af hamre, tænger, valser, bukkere og den store maskinhammer, og se om du kan formå at lave flotte ting du kan få med hjem.

 

SØMANDSSKOLE

Alder: 9-100 år
Når man er på en ø, skal man kunne mestre det praktiske sømandskab! Det kan vores sømand Nicoline lære dig, hun er tidligere pirat og har sejlet i Biscayen! En rigtig sømand har altid været dygtig til sit håndværk. Det er afgørende, at du kan binde dit skib fast til kajen, fastmontere overdækket på hulen og binde lillebror godt fast til stolen. På den 2,5 timer lange skole lærer du at lave knob og stik som en ægte sømand, og du får en gennemgang af gode knob til brug i hverdagen.
På skolen er det muligt at lave øjesplejs i treslået tovværk, pælestik og flagknob samt mange andre nyttige knob. Du får udleveret et knob- og stiktov ved ankomst, som du får med hjem.

 

KOBBERVÆRKSTEDET
Alder: 4-100 År
Kobber er et herligt metal, som er let at bearbejde, så alle kan være med. Selv de små børn kan være med, så længe de voksne hjælper. Deltag i kurset og lær at lave smukke vikingesmykker, fødselsdags- og julegaver og andet kreativt. Vores hussmed Ibrahim står klar til at hjælpe dig igennem, så I får flotte kreationer med hjem.