The Beast – Compound machine

The Beast, som vi har døbt vores dampmaskine, blev bygget i 1907 på præcis samme værft som S/S Svendborgsund. Nemlig Werft Hubertina, Haarlem, Holland.

Det er helt samme type maskine som S/S Svendborgsund blev født med.

Steam engine toys, dampmaskine, steam machine, steam engine, ærø, det gamle værft, oplevelser, hvad skal se

Dampmaskinesimulatoren

Efter næsten 2 års udviklingsarbejde, programmering og problemknusning og meget hårdt arbejde kan vi nu præsentere verdens eneste full scale skibs-dampmaskine-simulator. Simulatoren er udviklet og bygget af chiefen, idémageren, programmøren, den frivillige, Jørgen Friis.

Du vil få mulighed for at udleve din drøm som fyrbøder og få en 3D printet dampmaskine til at køre og ikke mindst holde den i gang, ved indfyring, smøring, vand-på-fyld, arbejde med kondensatoren og jævnlig røgrørsrensning. Ja, du får nok at se til.

Velkommen i S/S ”Svendborgsund”s maskinrum.

Om S/S Svendborgsund (Nu Angelo)

Den tidligere dampfærge S/S Svendborgsund var dømt til ophugning efter mange års fragtsejlads i Norge, men blev reddet på målstregen.

Sydfyenske Dampskibsselskab donerede 280.000 kr. til køb og sikring, og skibet blev slæbt til Ærøskøbing, hvor det nu står på stablen ved Det Gamle Værft.

Sammen med Skibsbevaringsfonden er der lagt en omfattende plan for restaureringen. Materialer, metoder og håndværk på skibet skal foregå efter de originale traditioner. Jern, nittearbejde, træværk og andre materialer bliver brugt nøjagtig som da skibet blev bygget. Arbejdet vil koste 10 millioner kr. og skal finansieres af fondsmidler. Når damperen igen er klar til søsætning, kommer den til at sejle i Det Sydfynske Øhav som repræsentant for vores flydende kulturarv. Den bliver den eneste nittede ståldamper i Danmark, som er bevaret for eftertiden.

det gamle værft, ærø, dampskib, ss svendborgsund, svendborg, ærø