oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship
For grupper & skoler

Hands on learning – Åbne værksteder

The Shipyard Experience – Oplevelsesværft
På Det Gamle Værft har vi åbne værksteder. Det betyder at du er velkommen til arbejde i værkstederne. Vi har folk i alle værksteder til at sætte dig i gang og hjælpe med ideer og introduktion til værktøjerne.

Alle kan være med – det kræver fantasi, koncentration og gerne samarbejde.

smed, ærø, oplevelser, børn

Smedjen

Ved vores store esse får du lov at smede, som man gjorde før i tiden.

Kom ned med børnene og gi’ dem et indblik i skibsbyggeriets historie og se det historiske nittede jernskib S/S Svendborgsund, som står på stablen. Der vil blandt andet være gang i vores vidunderlige esse. Vores smed viser sin kunnen og lærer fra sig til både børn og voksne. Hvis du har mod på det, kan du selv få lov at prøve kræfter med det glødende jern og lave dig en krog, du kan tage med hjem.

smed, ærø, oplevelser, børn

Kobbersmeden

smed, ærø, oplevelser, børn, kobberværksted

Lav dit eget kobberarmbånd. Det er faktisk ret let, det kræver bare at du går op i opgaven, og så er det kun fantasien der sætter grænser. Arbejdet foregår med de helt autentiske gamle  kobber- og blikkenslagerværktøjer. Du kan også gå i vikingernes fodspor og lave skilte med runer, et vedhæng til en halskæde eller en ring til din lillesøster.

Riggerloftet

smed, ærø, oplevelser, børn

Rebslagning

Et af sømandens vigtigste redskaber er hans tovværk. Derfor har vi på Det Gamle Værft sat en fin reberbane op med det formål at demonstrere, for både børn og voksne, hvordan man tidligere slog sit reb. Du får selv lov at prøve og må selvfølgelig få dit reb med hjem.

Du kan se eksempler på reb af overraskende materialer, der alle er slået på vores reberbane. Prøv at gætte, hvad de er lavet af!

Du kan også øve dig i at lave mange forskellige knob og sågar knytte dig din helt egen nøglering, som du også kan få med dig hjem.

smed, ærø, oplevelser, børn, kobberværksted, fisk, mad, lejrskole

Slagt din aftensmad

Klap en fisk og kys en krabbe

Slagt din aftensmad. Gå på oplevelse rundt om bassinet og fang din egen fisk, med hænderne naturligvis. Så skal den slagtes. Under kyndig vejledning af en fra værftet, slagter du fisken, ser på den organer og prøver at finde ud af hvad fisken fik, at spise. Til sidst skal den fileters og så får i den med hjem til lejrbålet eller kødgryderne.

Du kan møde nogle af ø-havets fisk og prøve at klappe én, hvis du tør. (OBS. grundet vejret kan denne aktivitet udgå)
Vi har nogle rigtig fine plakater, så du kan prøve at se om du selv kan regne ud hvilke fisk eller andre dyr, der er i karret. Hvis du giver op, skal du bare spørge, så skal vi nok afsløre det for dig.

 

Tip en 13′er

Kan du besvare de spændende spørgsmål og slå det rigtige knob, bliver du en hel del klogere og kan samtidig blive den heldige vinder af en super lækker Det Gamle Værft t-shirt. Der vil i slutningen af hver måned blive trukket lod mellem de rigtige svar.

Mand over bord, mand over bord! Sådan lyder det når en sømand dratter i havet, og så kastes redningskransen ud. Her på Det Gamle Værft gør vi det hele lidt omvendt, så hos os skal du redde sømanden ved linekast. Kom og vis hvad du dur til, eller måske ikke dur til, i hvert fald er det sjovt at kaste line og slet ikke så nemt, som man lige tror.

 

Stenfigurer

Lige ved siden af smedeværkstedet, finder du samlingen af stenfigurer. Mange laver deres egne stenfigurer med flotte dekorationer og fortællinger til. Vi har samlet stenene på den nærliggende strand, og så er det op til dig og din kreativitet at finde ud af, hvad de sten du vælger skal blive til.

Arbejdende værksteder

Nye oplevelser – alt efter hvor vi er i de forskellige arbejdsprocesser. Nogle gange har vi skibe på bedding, andre gange bukker vi spanter eller noget helt andet sjovt.

smed, ærø, oplevelser, børn, kobberværksted

Priser:

Skoler og grupper
Alle aktiviteter 135 kr. pr. person inkl. indgang
Alle aktiviteter (minus fisk) 100 kr. pr. person inkl. indgang
Samme pris for børn og voksne

Vi glæder os til at se Jer.