oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship

Hands-on learning

The Shipyard Experience – Oplevelsesværft

På Det Gamle Værft har vi forskellige værksteder. Det betyder at du er velkommen til arbejde i værkstederne. Vi har folk i alle værksteder til at sætte dig i gang og hjælpe med ideer og introduktion til værktøjerne.

Alle kan være med – det kræver fantasi, koncentration og gerne samarbejde.

Smedjen

Ved vores store esse får du lov at smede, som man gjorde før i tiden.

Skibsbyggeri

Kom ned med børnene og gi’ dem et indblik i skibsbyggeriets historie og se det historiske nittede jernskib S/S Svendborgsund, som står på stablen. Der vil blandt andet være gang i vores vidunderlige esse. Vores smed viser sin kunnen og lærer fra sig til både børn og voksne. Hvis du har mod på det, kan du selv få lov at prøve kræfter med det glødende jern og lave dig en krog, du kan tage med hjem.

smed, ærø, oplevelser, børn
smed, ærø, oplevelser, børn

Kobbersmeden

Lav dit eget kobberarmbånd. Det er faktisk ret let, det kræver bare at du går op i opgaven, og så er det kun fantasien der sætter grænser. Arbejdet foregår med de helt autentiske gamle  kobber- og blikkenslagerværktøjer. Du kan også gå i vikingernes fodspor og lave skilte med runer, et vedhæng til en halskæde eller en ring til din lillesøster.

smed, ærø, oplevelser, børn, kobberværksted

Riggerloftet

Rebslagning

Et af sømandens vigtigste redskaber er hans tovværk. Derfor har vi på Det Gamle Værft sat en fin reberbane op med det formål at demonstrere, for både børn og voksne, hvordan man tidligere slog sit reb. Du får selv lov at prøve og må selvfølgelig få dit reb med hjem.

Du kan se eksempler på reb af overraskende materialer, der alle er slået på vores reberbane. Prøv at gætte, hvad de er lavet af!

Du kan også øve dig i at lave mange forskellige knob og sågar knytte dig din helt egen nøglering, som du også kan få med dig hjem.

 

Tip en 13′er

Kan du besvare de spændende spørgsmål og slå det rigtige knob, bliver du en hel del klogere og kan samtidig blive den heldige vinder af en super lækker Det Gamle Værft t-shirt. Der vil i slutningen af hver måned blive trukket lod mellem de rigtige svar.

smed, ærø, oplevelser, børn
Linekast

Mand over bord, mand over bord! Sådan lyder det når en sømand dratter i havet, og så kastes redningskransen ud. Her på Det Gamle Værft gør vi det hele lidt omvendt, så hos os skal du redde sømanden ved linekast. Kom og vis hvad du dur til, eller måske ikke dur til, i hvert fald er det sjovt at kaste line og slet ikke så nemt, som man lige tror.

 

Stenfigurer

Lige ved siden af smedeværkstedet, finder du samlingen af stenfigurer. Mange laver deres egne stenfigurer med flotte dekorationer og fortællinger til. Vi har samlet stenene på den nærliggende strand, og så er det op til dig og din kreativitet at finde ud af, hvad de sten du vælger skal blive til.

 

Arbejdende værksteder

Nye oplevelser – alt efter hvor vi er i de forskellige arbejdsprocesser. Nogle gange har vi skibe på bedding, andre gange bukker vi spanter eller noget helt andet sjovt.

Priser:

Skoler og grupper

Alle aktiviteter 135 kr. pr. person inkl. indgang
Alle aktiviteter (minus fisk) 100 kr. pr. person inkl. indgang
Samme pris for børn og voksne