oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship

Hands-on learning

The Shipyard Experience – Oplevelsesværft

På Det Gamle Værft har vi forskellige værksteder. Det betyder at du er velkommen til arbejde i værkstederne. Vi har folk i alle værksteder til at sætte dig i gang og hjælpe med ideer og introduktion til værktøjerne.

Alle kan være med – det kræver fantasi, koncentration og gerne samarbejde.

Smedjen

Ved vores store esse får du lov at smede, som man gjorde før i tiden.

Skibsbyggeri

Kom ned med børnene og gi’ dem et indblik i skibsbyggeriets historie og se det historiske nittede jernskib S/S Svendborgsund, som står på stablen. Der vil blandt andet være gang i vores vidunderlige esse. Vores smed viser sin kunnen og lærer fra sig til både børn og voksne. Hvis du har mod på det, kan du selv få lov at prøve kræfter med det glødende jern og lave dig en krog, du kan tage med hjem.

smed, ærø, oplevelser, børn
smed, ærø, oplevelser, børn

Riggerloftet

Rebslagning

Et af sømandens vigtigste redskaber er hans tovværk. Derfor har vi på Det Gamle Værft sat en fin reberbane op med det formål at demonstrere, for både børn og voksne, hvordan man tidligere slog sit reb. Du får selv lov at prøve og må selvfølgelig få dit reb med hjem.

Du kan se eksempler på reb af overraskende materialer, der alle er slået på vores reberbane. Prøv at gætte, hvad de er lavet af!

Du kan også øve dig i at lave mange forskellige knob og sågar knytte dig din helt egen nøglering, som du også kan få med dig hjem.

 

Skattejagt

Du kan besvare spændende spørgsmål om de gamle håndværk. Svarene findes rundt omkring på værftets område. Kan du svare på dem, bliver du en hel del klogere og kan prale med din nye viden over for dine kammerater og forældre. Men kig dig godt for – det er ikke alle svar, der ligger lige til højre træben!

smed, ærø, oplevelser, børn
Arbejdende værksteder

Nye oplevelser – alt efter hvor vi er i de forskellige arbejdsprocesser. Nogle gange har vi skibe på bedding, andre gange bukker vi spanter eller noget helt andet sjovt.

Priser:

Skoler og grupper

Alle aktiviteter 145 kr. pr. person inkl. indgang
Prisen gælder pr. elev. Lærerne forventes at deltage aktivt og hjælpe til, når det er påkrævet.