oplevelser ,Damskibssimulator, det gamle værft, ærø, oplevelser på ærø, sjov, dampskib, skib, damper, ship
Get your hands dirty!

Hands on learning – Åbne værksteder

The Shipyard Experience – Oplevelsesværft
På Det Gamle Værft har vi åbne værksteder. Det betyder at du er velkommen til arbejde i værkstederne. Vi har folk i alle værksteder til at sætte dig i gang og hjælpe med ideer og introduktion til værktøjer og materialer.

Alle kan være med – det kræver fantasi, koncentration og samarbejde, hvis man er til de mere komplicerede opgaver.

smed, ærø, oplevelser, børn

Kom ned med børnene og gi’ dem et indblik i skibsbyggeriets historie og se det historiske nittede jernskib S/S “Svendborgsund” (år 1906), som vi er ved at restaurere.
Der vil blandt andet være gang i vores vidunderlige esse, hvor smeden viser sin kunnen og lærer fra sig til både børn og voksne. Hvis I har mod på det, kan I selv få lov at prøve kræfter med det glødende jern og smede en krog, et halskædevedhæng  eller noget helt andet, som I kan tage med hjem.
Et er dog sikkert, smedekunsten er sværere end man tror!

Smedjen

Ved vores store esse får du lov at smede, som man gjorde før i tiden.

smed, ærø, oplevelser, børn

Kobbersmeden

smed, ærø, oplevelser, børn, kobberværksted

Lav dit eget kobberarmbånd. Det er faktisk ret let, det kræver bare at du går op i opgaven, og så er det kun fantasien der sætter grænser. Arbejdet foregår med de helt autentiske gamle kobber- og blikkenslagerværktøjer. Du kan også gå i vikingernes fodspor og lave skilte med runer, et vedhæng til en halskæde eller en ring til din lillesøster.

Riggerloftet

Rebslagning

Et af sømandens vigtigste redskaber er hans tovværk. Derfor har vi på Det Gamle Værft sat en lille fin reberbane op, med det formål at demonstrere, hvordan man tidligere slog sit reb. Du får selv lov at prøve og må selvfølgelig få dit reb med hjem.

Du kan se eksempler på reb af overraskende materialer, der alle er slået på vores reberbane. Prøv at gætte, hvad de er lavet af!

Knob og stik
Pælestik, dobbelthalvstik og råbåndsknob er blot 3 af sømandens mange knuder. Knuder som er udviklet gennem årtusinder og som stadig bruges den dag i dag.
Du kan øve dig i at lave mange forskellige knob og sågar knytte dig din helt egen nøglering, som du også kan få med dig hjem.

Tip en 13′er

Kan du besvare de spændende spørgsmål og slå det rigtige knob, bliver du en hel del klogere og kan samtidig blive den heldige vinder af en super lækker Det Gamle Værft t-shirt. Der vil i slutningen af hver måned blive trukket lod mellem de rigtige svar.

smed, ærø, oplevelser, børn
smed, ærø, oplevelser, børn, kobberværksted

Vi glæder os til at se Jer.